• The Making Of GoGaia

ONS VERHAAL

Wij zijn drie meiden, die zich al langer zorgen maken om de wereld. Zo hebben wij vroeger allemaal
kleine dingetjes geprobeerd van meedoen aan Greenpeace acties tot eigen websites opzetten.

Voor lange tijd hebben we deze projecten toen ook weer laten vallen. Laatst hadden we een project op school,
wat ging over het klimaat en duurzaam leven. Omdat dit onderwerp ons heel erg raakte en interesseerde
begonnen we weer na te denken over hoe we al die problemen konden oplossen. Er is natuurlijk nog zoveel
te bedenken en er zijn zoveel mogelijkheden en verschillende kanten die je op kan gaan om dit aan te pakken.
We waren vooral gefascineerd door ideeën van jonge mensen en kinderen, zij hebben nog een frisse blik op ingewikkelde
wereldvraagstukken, ze denken heel vrij en zonder beperkingen. Juist die kracht willen we combineren
met de volwassen wereld. We denken dat het aan de volgende generatie is om de toekomst te verbeteren.
Het gaat dan ook om onze toekomstige wereld. Om deze reden hebben we GoGaia opgezet.

In het Grieks betekent Gaia ‘moederaarde’: de schepper van alles.
GoGaia staat voor onze drive om onze planeet te verbeteren.

Isha Scheenaard

Ik maak me al sinds mijn 8e zorgen over de wereld. Als kind was mijn grootste wens om ‘Baas van de wereld’ te worden en alle problemen op te lossen. Ik had toen ook een website opgezet en deed mee aan een project van Judith Nab gedaan over het fantaseren van kinderen. Dit heeft mij toentertijd erg geïnspireerd, omdat de fantasie van kinderen eindeloos is en vrij. Ik ben gepassioneerd over muziek en ben volop bezig in de djwereld. Het liefst dans ik dan ook elke ochtend als ik wakker wordt. Verder doe ik aan hockey en hou ik van nieuwe dingen leren en experimenteren, zoals programmeren en gezond eten. Ook spreekt reizen me heel erg aan en de nieuwe culturen die je daarbij leert kennen.

Riva Stuij

Al zolang ik mij kan herinneren, heb ik een passie voor de schoonheid van onze wereld.
Mijn reizen door zowel Europa als China, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Nieuw-Zeeland en Australië hebben mij verder geïnspireerd om te doen wat ik kan voor mijn toekomstige woonplaats, de Aarde! Ik ben een gepassioneerde fotograaf, voedselfanaat en gek op design & mode. Verder ben ik gek op tekenen, schrijven en creëren in het algemeen. Daarnaast ben ik af en toe te vinden op de lacrossevelden, op een yoga mat of drijvend op een SUP bord in het Amsterdamse IJ, waar ik woon op een woonboot. Mijn dromen: Future Planet Studies, diepzee bioloog of industrieel ontwerper worden en de wereld verkennen en ontdekken.

Donna Hermans

Ik kom graag buiten en vind het heel leuk om dingen te ondernemen. Zo maak ik geregeld een buitenrit met mijn paard door het Amsterdamse bos, maar ik ben ambitieus en perfectionistisch, zodoende rij ik tevens dressuurwedstrijden. Ook vind ik het leuk om dingen te organiseren of te plannen, zoals een reis of een activiteit voor GoGaia. Ik ben leergierig en heel geïnteresseerd in de wereld om ons heen. Daarom ga ik graag naar het buitenland omdat je daar veel nieuwe dingen, zoals aspecten van verschillende culturen en naturen, opdoet.
Mijn moeder en mijn broertje zijn beide fanatieke tennissers en ook ik ben regelmatig op de tennisbaan te vinden. Daarnaast heb ik vroeger een aantal jaar op pianoles gezeten. Nog steeds vind ik het heel leuk om zo nu en dan de piano te bespelen. Het mooie aan piano -eigenlijk vrijwel alle muziek- vind ik namelijk dat je er helemaal in op kunt gaan.